Malin Lorentzon  -  073-4117115  -  malinlorentzon@bredband.net

Dogga - cute dog illustrator

 

Om vårt dagis

Dogga Dagis är ett personligt och fräscht hunddagis på Södermalm med plats för cirka 30 hundar. Här råder ordning och reda, det är rent och snyggt. Hos oss ska hundarna trivas och kunna koppla av. Därför har vi valt att ha hundarna i små grupper om cirka fyra till sex individer då de ska sova och ta det lugnt i sina boxar. Favoritplatsen kan vara biabädden eller det svala golvet. Våra dagishundar känner sig trygga med varandra. Vi har ingen osämja alls mellan hundarna, alla dagishundar och våra personalhundar fungerar tillsammans som en flock. Det gör att hundarna får röra sig fritt på hela dagiset om mornarna. De kan själva välja om de vill vara med personal och andra hundar i köket eller gå in till sin öppna box och lägga sig.

Vi går två promenader om dagen och söker upp våra grönområden i utmed strandpromenaden mot Tantolunden, eller på Årstasidan där vi går i skogen. Det händer att vi styr stegen via Blecktornsparken till Vitabergsparken och den inhägnade rastgården, ibland är den ledig, då kan våra dagishundar få springa av sig en stund. Nu har vi hittat en mindre rastgård i Årsta, som alltid brukar vara ledig. Dogga ligger så bra till, att man direkt kommer ut på trevliga gröna promenadvägar utan att behöva gå utmed de trafikerade vägarna. Om sommaren kan hundarna, då vi gå ner till Årstaviken ta ett svalkande dopp. För omväxling tar vi ibland färjan över till Hammarby Sjöstad och gå i skogen bortom skidbacken eller släpper hundarna i den rastgården en stund. Alla hundar får sin långpromenad på förmiddagen, vi utlovar minst en timmes promenad varja dag, men det blir ofta längre.

Personalen är kunnig och engagerad, vi bryr oss mycket om våra fyrfota vänner. Vår önskan är att du som kund ska känna dig varmt välkommen till oss. Som förmån har du som dagiskund 10% rabatt i vår butik (gäller inte foder och annat ätbart) och i vårt trim där du, om du vill kan boka tid för din hund under dagen.

 

En vanlig dag på dagis

07:00 - 09:00 Inlämning - Hundarna kommer till dagis och får röra sig fritt i lokalen
09:30 - 12:00 Alla hundar får sin långpromenad
12:00 - 14:00 Boxvila med lugn musik och lunch för de hundar som äter medhavd mat mitt på dagen

14:00 - 16:00 Eftermiddagspromenad för alla hundar
16:00 - 18:00 Utlämning - Hundarna hämtas


Öppettider & Kostnad

Vi har öppet alla vardagar mellan 07.00 - 18.00 och tar endast emot heltidshundar, du har flextid och är fri att lämna din hund så mycket du vill under våra öppettider. Säj bara till om du behöver lämna eller hämta utanför våra dagliga in och utlämningstider. Röda dagar håller vi stängt och dag före röd dag stänger vi klockan tre. Dessutom har vi stängt Midsommarafton, Julafton och Nyårsafton. Under hela Juli månad har vi semesterstängt, då betalar du heller ingen månadsavgift. Månadskostnaden hos oss ligger på 2900:- inklusive moms.


För vilka hundar är dagis lämpligt - inskolning

Du som önskar dagisplats åt din hund får börja med att komma tillsammans med din hund på ett personligt besök. Du får se dig om i lokalen, vi ställer en del frågor om er hund och förklarar hur vårt dagis fungerar. Om det första mötet känns rätt för både dig och oss är det dags för inskolning. Under inskolningsveckan vänjs hunden in att vara hos oss, att vara med sina hundkompisar och fungera på promenader. Vi startar med två timmar under eftermiddagen första dagen då hunden bara får chans att knyta an till oss i personalen. Dag två vill vi ha er hund hos oss i fyra timmar eftermiddagstid, då får hunden följa med på kortare promenad och träffa flera av de andra hundarna. Tredje dagen vill vi att den nya hunden kommer på förmiddagen för att kunna gå med på långpromenad och även prova på att vara i boxen. Och om allt går bra så är hunden hela dagar de två sista inskolningsdagarna. Om hunden trivs och fungerar skriver vi kontrakt och Hunden börjar på riktigt den andra veckan. Skulle det inte fungera försöker vi lösa situationen, om det inte går, är det bäst att hitta en annan typ av hundpassning. Hos oss står hundarnas välmående i centrum, det finns hundar som inte alls passar att gå på hunddagis. (Den första inskolningsveckan är hos oss betalningsfri.)

Vi tar emot hundar av alla raser, blandraser och storlekar men din hund bör ha fyllt sex månader.
Hunden måste vara försäkrad och vaccinerad enligt SKK:s riktlinjer. Och i övrigt vara fullt frisk från smittsamma sjukdomar. Om din hund under dagistiden får någon skada eller krämpa så han eller hon tillfälligt behöver extra tillsyn, medicinering, lugnare promenad eller vila från andra hundar kan vi ordna det. Löptikar är välkomna, men får under löptiden lämna sin grupp och vara i särskild löpbox.

 

Kommer min hund lära sig något på dagis

Det är en vanlig fråga hos dem som funderar på att låta sin hund börja på dagis. På Dogga kommer vi inte träna med din hund, vi överlåter det till dej som husse eller matte, då den viktiga träningen stärker banden mellan hund och förare. Men det är klart att din hund ändå kommer få många timmars övning med att umgås med andra hundar och människor och vara utan matte eller husse. Att inte dra i kopplet och ha tålamod att vänta då vi rastar mer än en hund i taget. Likaså tillåts inte din hund att sitta och skälla inomhus och måste invänta ett varsågod innan hon eller han får gå ut från boxen. För de flesta av hundarna är det säkert inga nyheter, men ett måste för att vår vardag ska fungera väl.

 

Intresseanmälan för dagisplats

Dogga har i dagsläget en lång kölista. Då vi tar in en ny hund kan vi inte enbart gå på kötid. Vi måste även ta hänsyn till att hitta den typ av hund som vi tror ska passa in i den grupp där en hund slutar. Vi har begränsat med utrymme för stora hundar. Åtta stora hundar har vi plats för, fördelat på två boxar. Om du vill ställa din hund på kö kan du antingen ringa oss, komma in i lokalen eller skicka ett mail. Vad vi behöver veta är när du behöver platsen, vilken ras du har, vilket kön på hunden, hundens ålder. Skriv gärna några ord om din hunds personlighet. Och så ditt telefonnummer och gärna en mailadress, så hör vi av oss till dig när vi har möjlighet att ta emot er på Dogga. Ett tips är att ställa sig på kö på flera håll, det kan bli lång väntan på en plats.